Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

λοσιον για γενια

ΣτΕ: Απέρριψε την προσφυγή τεσσάρων Δικαστικών Ενώσεων για το πόθεν έσχες

Ως αβάσιμη απορρίφθηκε η προσφυγή τεσσάρων Δικαστικών Ενώσεων που ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση σχετικά με το περιεχόμενο των δηλώσεων πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης), και ειδικότερα ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά στη δήλωση των φυλασσομένων τιμαλφών, μετρητών, κ. λπ. σε θυρίδες ή εκτός Τραπεζών.


Ομόφωνα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου) με την υπ΄ αριθμ. 1468/2016 απόφασή της, έκρινε ότι η εν λόγω υπουργική απόφαση «δεν έχει έδαφος εφαρμογής στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς», κάτι το οποίο προκύπτει άλλωστε και από το υπόμνημα που κατέθεσαν οι αρμόδιοι υπουργοί, στο οποίο σημειώνουν ότι η επίμαχη απόφασή δεν αφορά το δικαστικό και εισαγγελικό σώμα.


οτε κωδικοί περιοχών

prenatal ρουχα εγκυμοσυνης ανοιξη 2015



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Οι Δικαστικές Ενώσεις στρέφονταν κατά ορισμένων διατάξεων της από 24.11.2015 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, που καθορίζει το περιεχόμενο της δήλωσης πόθεν έσχες και της δήλωσης οικονομικών συμφερόντων ζητώντας την ακυρώσή της ως προς το σκέλος εκείνο που αναφέρει ότι στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης:


λοσιον για γενια

- Δηλώνονται τα φυλασσόμενα εκτός των Τραπεζών μετρητά (πάνω από 15.000 ευρώ), τιμαλφή, πολύτιμα είδη και μέταλλα, πολύτιμοι λίθοι συνολικής αξίας πάνω από 30.000 ευρώ και

- Δηλώνονται τα στοιχεία των οικείων συγγενών (ενήλικων και θετών τέκνων, αδελφών, παππούδων και γιαγιάδων, εγγονών, κ. ά., τη στιγμή που ο νόμος έχει καταργήσει την υποχρέωση αυτή.

Οι Δικαστικές Ενώσεις υποστήριζαν ότι εάν κατέγραφαν τα ζητούμενα περιουσιακά και προσωπικά δεδομένα στις επίμαχες δηλώσεις, θα αποκάλυπταν με τον τρόπο αυτό τα φυλασσόμενα στο σπίτι τους κινητά περιουσιακά στοιχεία, με ό, τι συνέπεια θα είχε αυτό για τους ίδιους προσωπικά και τα μέλη των οικογενειών τους.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου